Wilt u zelf THC olie maken?

Wat is er mis mee

Op verschillende websites wordt u enthousiast gemaakt; “U kunt zelf THC olie maken”. Dit is op zich een leuke en kosten besparende hobby. U moet wel eerst alle voor en nadelen tegen elkaar wegstrepen. Zo is het verstandig u er enigszins in te verdiepen omdat het niet geheel zonder risico’s is. We wonen per slot van rekening niet allemaal op het boerenland met een lap grond en een schuur.

De voordelen

Zelf THC cannabis olie maken

Ik zal positief beginnen. Als je zelf de plantjes laat groeien, dat opzicht al leuk is, weet je straks wel wat voor materiaal er in je flesje zit. Buiten een beetje voeding en zaadjes is de zon geheel gratis. Nu nog een balkon op het zuiden een beetje water, dan moet het wel goed komen. Zonder ingewikkelde methodes gaat dit ongeveer een halfjaar duren, tenminste als de buren in die tijd niet zijn gaan klagen. Als dit niet het geval is, er zijn geen ziektes en plagen geweest en alles is goed gegaan, heeft dit al met al bitter weinig gekost.

Nadeel 1, Strafbaar

Hoe ik het wendt of keert, ik geloof dat ik nu toch met de nadelen moet beginnen. Wat iedereen ook zegt, wie een wiet plantje op het balkon heeft staan, is nog steeds volgens de wet strafbaar en krijgen daardoor een bak ellende over zich heen, en maar te zwijgen over de problemen met de huisbaas, die meestal door justitie wordt ingelicht. Ook al zie je ze niet staan, je gaat ze toch op een gegeven moment ruiken. En aangezien we in dit land onze buren eerder moeten verraden dan helpen is de optelsom gauw gemaakt. Kijk eerst wat voor een buren je heb, en de waarheid vertellen is vaak beter dan verstoppertje spelen. Vergis je niet als je vertelt dat het voor medicinale redenen is zullen veel mensen er al van gehoord hebben en het meestal wel begrijpen.

Nadeel 2, Kostbaar

Bio-ethanol

Als je zegt, dit kan ik wel handelen, komt het volgende. Om (THC) Wiet
olie te vervaardigen heb je een vloeistof nodig waarmee je de THC kan extraheren (de THC uit de plant halen). De veiligste en gezondste manier is met drinkbare consumenten alcohol van minimaal 95%. Ik weet dat er mensen zijn die daar anders over denken maar de wetenschap heeft bewezen dat stoffen als; IPA (Isopropyl alcohol), wasbenzine en nafta niet geheel veilig zijn, zeker als ze gebruikt worden door mensen die daar geen ervaring mee hebben. Ik verwijs dan ook graag naar het onderzoek van Arno Hazekamp, en het stuk wat geschreven is door Rene Barendse op de site van PGMC

Het feit dat mensen allerhande alcohol gebruiken is louter en alleen om dat consumptie alcohol in Nederland niet te betalen is. Als je een beetje voordelig wilt doen kan je het in België kopen voor €55 per liter. Ik heb al gelezen dat mensen flessen bio-ethanol gebruiken, alcohol wat in een open-haard gebruikt wordt. Dit is niet de methode, zeker niet als je de vloeistof niet goed laat verdampen en er een residu in de olie achter blijft. De meest veilige methode is consumenten (drinkbare) alcohol, minimaal 95%. Al met al als je het netjes volgens de natuurwetten wilt doen, ben je buiten de kosten, ook nog wel even een uurtje of drie å vier bezig.

Nadeel 3, Brandbaar

De Alcohol die verdampt is zeer brandbaar, zeg maar gerust explosief, wees daar goed van bewust. Voor je het weet heb je geen dak meer boven je hoofd. ventileert goed, zet ramen tegen elkaar open en probeer zo weinig mogelijk alcohol te gebruiken. Er staan op het internet verschillende manieren beschreven, de manieren van Wernard Bruinings zijn daarvan wel de veiligste.

Conclusie

Ik spiegel het niet mooier voor als dat het is, daarmee wil ik bereiken dat je eerst goed na denkt voor dat je er aan begint. Er zijn natuurlijk ook andere manieren zoals de ” Cannalator ”  die veiliger is en iets minder tijd en alcohol kost, maar desondanks moet je toch blijven denken en afwegen wat voor jou het beste is.

De olie is ook bij Apotheek Transvaal in den Haag te verkrijgen, die kost dan €180,- per 10 ml. Die prijs is natuurlijk buiten proportioneel hoog, maar daaruit blijkt wel, dat het niet het zelfde is als een brood bakken.

Bemiddeling

Als u na het lezen van de voor en nadelen denkt, dit is tocht niks voor mij. Wij kunnen voor u bemiddelen met leveranciers, die wij goed kennen en waarvan wij weten dat ze eerste klas grondstoffen gebruiken. Dus geen pesticiden en dubieuze voedingen maar met 96% consumptie (drinkbare) alcohol. Hiervoor hoeft u alleen het contactformulier in te vullen.

Niet geheel onbelangrijk: Wij zetten ons alleen in voor mensen die de (THC) cannabis-olie voor medicinale doeleinden nodig hebben.