Ga niet altijd voor het goedkoopste!

Laat u goed voorlichten, ga niet altijd voor het goedkoopste.

Het is natuurlijk heel aanlokkelijk om, als je al jaren met een aandoening of ernstige ziekte kamt, een goedkoop flesje THC wiet olie te kopen op marktplaats. Bedenk dan goed wat er allemaal fout kan zijn met een flesje wiet-olie van 20 of 30 euro, ga niet altijd voor het goedkoopste.

Om de THC van de plant te scheiden is alcohol nodig. Het is heel simpel om daar op te bezuinigen, drinkbare alcohol is namelijk heel kostbaar. Hier onder een lijstje met oplosmiddelen die slecht zijn voor de gezondheid maar aanlokkelijk om er olie van te maken.

  • Isopropanol                               €   1,65     liter
  • Bio- Ethanol                              €   1,80     liter
  • Wasbenzine                               €   1,40     liter

Het is heel makkelijk om het internet even af te struinen om er achter te komen wat wel en niet kan, en wat totaal onacceptabel en uitgesproken giftig is. Lees bijvoorbeeld het artikel van Rene Barendse, op de site van PGMCG. Of kijk op YouTube naar het filmpje van BNN, “Spuiten en Slikken”. Hoe je kan zien, hoe gevaarlijk en ongezond wiet-olie gemaakt kan worden.

Het is natuurlijk van de gekke, dat een flesje wiet-olie bij de apotheek €180 per 10ml kost (Transvaal Apotheek den Haag). Maar koop niet bij de eerste de beste, wees op je hoeden, in dat geval zou je het beter zelf kunnen maken.