Teken de petitie voor ‘kleinschalige thuisteelt’

Teken de petitie voor ‘kleinschalige thuisteelt’

We leven in het internettijdperk en via dat medium kan je natuurlijk behoorlijk druk uitoefenen op de bestuurders en politiek. Enter de petitie ‘Decriminaliseer het kleinschalig kweken van cannabis’ die momenteel online staat. Al meer dan drieduizend mensen hebben getekend, dus waar wacht jij nog op?!

Politiek via internet

Over de zin of onzin van dergelijke online petities kan je een avond lang discussiëren, maar één ding staat wel vast: als niemand ooit iets doet zal er ook nooit iets veranderen waarschijnlijk. En nu politici als Geert Wilders en Donald Trump eigenlijk ook alleen nog maar via internet werken, kan het geen kwaad ook eens een positief signaal af te geven, bijvoorbeeld door je digitale pootje te zetten onder de petitie die pleit voor het legaliseren van de kleinschalige thuisteelt van wiet (desnoods anoniem tekenen, dat kan ook).

Op het moment van schrijven hebben al 3339 verstandige mensen dit gedaan.

Medicinaal en recreatief

Namens ‘de medicinale gebruikers, recreatieve gebruikers en volwassenen’ wordt er opgeroepen om een einde te maken aan het huidige halfslachtige cannabisbeleid. ‘Patiënten die baat hebben bij het gebruik van, en volwassenen die recreatief gebruik maken van cannabis zouden niet meer aangepakt moeten worden omdat ze zelfvoorzienend willen zijn. Het is een hele slechte en kwalijke zaak dat hele gezinnen op straat worden gezet omdat iemand in het gezin beter in de maatschappij kan functioneren door het gebruik van cannabis, en het uit gezondheidsoverweging, zelf in kleine hoeveelheden, cannabis wil gaan telen’, aldus initiatiefnemer Castro op de website van Stichting Petities.nl.

Het wordt de hoogste tijd dat de kleine thuiskweker niet langer wordt gestraft door politie, rechter en woningbouwvereniging…

Veilig wiet kweken onder 1 of 2 lampen

Hoe ziet Castro de ideale wereld dan? ‘Door de mensen de mogelijkheid te geven hun eigen cannabis te kweken, met 1 of 2 lampen in een goed gekeurde kast zorg je er ook voor dat deze mensen niet meer in de criminele sfeer hun medicatie of genotsmiddel hoeven te kopen en op deze manier verdienen de criminelen al niet meer op deze groep cannabis gebruikers.’

Uiteraard zullen we bij een succesvolle petitie de wet moeten veranderen, want binnen de huidige Opiumwet en het nog veel hypocrietere gedoogbeleid is vreedzaam en kleinschalig thuis wiet kweken simpelweg onmogelijk. Van de overheid wordt gevraagd om met een ‘erkend keurmerk voor kweekinstallaties’ te komen, ook omdat binnen kweken in Nederland ‘noodzakelijk is aangezien we hier een te wisselend klimaat hebben om cannabis buiten goed te laten afbloeien’.

Growshopwet terugdraaien en  gedoogbeleid aanpassen

En voor het aanschaffen van goede kweekspullen door de thuiskweker is het ook van belang dat de growshopwet die we sinds 2 jaar hebben – en die voor het verdwijnen van heel veel winkels heeft gezorgd – wordt teruggedraaid.

En tot slot moet de wet dus veranderd worden, ofwel behoeft het 41 jaar oude oude gedoogbeleid een aanpassing. De ondertekenaars van de petitie scharen zich hier achter: ‘Wij verzoeken dan ook dat de wet binnen het gedoogbeleid aangepast wordt zodat onnodige huisuitzettingen verleden tijd zijn, en we zonder risico van huisuitzetting een cannabis plantje kunnen kweken.’

Teken de petitie!

Dus blowende en growende medelanders, neem even de moeite om de petitie ‘Decriminaliseer het kleinschalig kweken van cannabis’ te ondertekenen en wiet weet helpt het om sneller te krijgen wat we allemaal zo graag willen: in alle vrede thuis wat wietplanten kweken voor eigen gebruik!

Meedoen? Kan door HIER te klikken.