Cannabis is voor deze vrouwen het enige wat helpt tegen ziekte van Crohn

Cannabis is voor deze vrouwen het enige wat helpt tegen ziekte van Crohn. Hun vader hangt nu een celstraf boven het hoofd

Stephen Taylor uit Australië moest jarenlang lijdzaam toezien hoe zijn dochters Morgan en Ariel te kampen hadden met de ziekte van Crohn. Hij besloot onderzoek te doen naar medicinale cannabis.

Hij kon echter geen enkele dokter vinden die zijn dochters cannabis wilde voorschrijven. Hij besloot het heft in eigen handen te nemen en zelf sap te maken van cannabis.
De politie heeft nu een inval gedaan in zijn huis en er hangt hem een gevangenisstraf boven het hoofd.

Heel zwaar

Morgan (21) en Ariel (25) zijn al vaak opgenomen geweest in het ziekenhuis vanwege hun ziekte. “Ik leef niet meer, maar ik overleef en dat maakt het heel zwaar,” zei Morgan. De medicijnen die ze slikte hebben ernstige bijwerkingen. “Ik heb heel erg last van artritis,” zei ze. “Mijn knieën waren opgezwollen tot het punt waarop ik niet meer kon lopen.”
“Mijn keel en gezicht begonnen op te zetten en ik kreeg last van uitslag,” voegde ze toe.
Ariel stierf bijna aan de gevolgen van bloedingen. “Ik was zo ziek,” herinnerde ze zich. “Ik kon niet eten en had constant pijn.”

Opvallende resultaten

Ze begonnen cannabissap te nemen, wat opvallende resultaten opleverde. “Morgan ging in remissie,” zei Stephen.
“Dat gebeurde binnen een maand,” zei Morgan. “Ik kon weer bewegen en kwam aan. Het voelde fantastisch.”
Professor Iain McGregor van de Sydney University legde uit dat het nemen van cannabisolie iets heel anders is dan het roken van cannabis. Je krijgt dan geen THC binnen, waar je high van wordt, maar THCA, een stof die in de darmen een ontstekingsremmende werking heeft.

Geweldige plant

Vanwege de strenge wetgeving kunnen Australische wetenschappers nauwelijks onderzoek doen naar de therapeutische effecten van THCA. Anderhalf jaar geleden werd medicinale cannabis gelegaliseerd in Australië, maar professor McGregor schat dat tot wel 100.000 Australiërs illegale cannabis gebruiken tegen allerlei gezondheidsproblemen.
Er zijn slechts 500 patiënten die via het officiele systeem cannabis hebben gekregen.
Stephen begrijpt niet waarom de overheid het mensen zo moeilijk maakt om toegang te krijgen tot ‘deze geweldige plant’.
Morgan heeft weinig keus. “Veel medicijnen die ik heb geprobeerd werkten niet en hebben zware bijwerkingen,” zei ze.

Bekijk het filmpje hieronder:

[ABC]