Wat doet Wiet-olie met de symptomen van MS

Wietolie bij MS

Wietolie is effectief bij in het onderdrukken van spasmen die samenhangen met Multiple sclerose (MS). Daarnaast is wietolie een effectieve pijnstiller voor patiënten met MS en wietolie kan helpen bij een goede nachtrust.

Verder bestaan er voorzichtige aanwijzingen dat wietolie mogelijk ook een bijdrage kan leveren bij het afremmen van MS.

Wietolie tegen de symptomen van MS

Multiple sclerose kent veel verschillende symptomen. Wietolie blijkt effectief bij de bestrijding van een aantal van deze symptomen, waaronder: Spasme, pijn en slapeloosheid.

Er zijn verschillende medische onderzoeken gedaan die bevestigen dat medicinale cannabis een geschikt middel is voor de bestrijding van verschillende symptomen van MS. Wij noemen hieronder enkele voorbeelden:

* Onderzoek van Oxford Centre for Enablement
* Gezamenlijk onderzoek van het Institute for Oncological and Immunological Research in Berlijn en de Berner Klinik in Montana, Zwitserland
* Onderzoek van de University of Liverpool

Kan wietolie MS afremmen?

De exacte oorzaken van multiple sclerose zijn niet bekend, maar het meest waarschijnlijk is, dat het hier gaat om een auto-immuunziekte. Het eigen afweersysteem valt het centrale zenuwstelsel aan waardoor de zenuwcellen ontstoken raken. Gevolg van de ontsteking is dat zenuwcellen onherstelbaar beschadigd raken.

Nu bestaan er voorzichtige aanwijzingen dat medicinale cannabis ontstekingsremmend zou kunnen werken bij MS. Een Engels onderzoek met proefdieren zou in die richting wijzen. Echter op dit moment geldt wietolie nog niet als een alternatief voor bestaande behandelmethoden om multiple sclerose af te remmen. Er is nog veel meer onderzoek nodig voordat wij tot een dergelijke vergaande conclusie kunnen komen.

Patiëntverhaal van Montel Williams

Ken jij Montel Williams? Waarschijnlijk niet, maar in Amerika is hij een bekende naam. Na een militaire carrière van 15 jaar was hij van 1991 tot 2008 de presentator van zijn eigen tv-show: The Montel Williams Show. In 1999 kreeg de talkshow-host te horen dat hij leed aan Multiple Sclerose.

Volgens eigen zeggen lijdt Montel Williams 24 uur per dag ernstige pijn als gevolg van MS. Medicinale cannabis brengt de pijn terug naar dragelijke proporties. Montel Williams gebruikt om die reden al vele jaren medicinale cannabis en dankzij dit middel kan hij een normaal leven leiden (bron: Multiple Sclerosis News Today).

Tegenwoordig geldt Montel Williams in Amerika als een van de bekendste voorstanders van medicinale cannabis. Door de combinatie van veteraan, MS-patiënt, ex-talkshow-host en openlijke gebruiker is hij in de Verenigde Staten één van de meest geloofwaardige promotors van medicinale cannabis.

(bron wietolie.nl)