Demonstratie in Middelburg tegen huisuitzetting wietpatiënt Jean-Paul.

Help Jean-Paul!

Vorige week schreven we dat de gemeente Middelburg dreigt met huisuitzetting omdat medicinaal cannabispatiënt Jean-Paul ’t Gilde, die aan multiple sclerose lijdt en daarom als medicatie 14 gram wiet en 300 gram knipafval/bladeren in huis had. En verdomd, de rechter geeft de burgemeester toestemming. Vrijdag wordt de Zeeuw uit zijn huis gezet, maar medestanders kunnen hem steunen door naar Zeeland te gaan en te protesteren!

Nederland de gekste

Het wordt toch echt steeds gekker in Nederland als het gaat om de behandeling van (al dan niet zieke) mensen die het wagen om wiet of wietplanten in huis te hebben. Ze worden harder aangepakt dan kindermisbruikers, verkrachters, terroristen en moordenaars om maar eens wat te noemen, want die hoeven hun huis nooit gedwongen te verlaten in tegenstelling tot cannabisliefhebbers of -patiënten. Voorlopig dieptepunt is de huisuitzetting van de 45-jarige Jean-Paul ’t Gilde, over wie we vorige week nog schreven: ‘Middelburg dreigt MS-cannabispatiënt huis uit te gooien (voor 14 gram wiet)‘.

Rechter steunt gemeente

Inmiddels is het kort geding geweest en de rechter heeft de gemeente onder aanvoering van VVD-burgemeester Harald Bergmann gelijk gekregen: Jean-Paul mag drie maanden dakloos worden gemaakt. Bizar natuurlijk, want de beste man lijdt zoals gezegd aan MS en kan soms niet eens meer lopen van ellende. Hij vreest bovendien nog veel meer ellende als ie zijn huurhuis daadwerkelijk uit moet: “Dan heb ik geen postadres, en dus geen uitkering, en dan kan ik geen medicijnen krijgen. En als ik geen medicijnen krijg, dan verergeren mijn klachten. Ik kan echt niet zonder mijn huis, ik zou niet weten waar ik naartoe moet.”

Middelburg zet huisuitzetting gewoon door

Op internet is de petitie tegen deze waanzin – ‘Medicinale cannabis bij MS geen reden voor huisuitzetting‘ – inmiddels al meer dan drieduizend keer ondertekend, maar de gemeente Middelburg blijft onvermurwbaar. Komende vrijdag 9 september wordt Jean-Paul ’t Gilde om 10 uur ’s ochtends uit zijn woning gezet en is hij de volgende drie maanden dakloos!

Zelf schrijft Jean-Paul dit erover: “Ik word a.s. vrijdag op straat gezet door de gemeente Middelburg. Ik heb schulden en een bewindvoerder die mijn geld beheert. Er is geen geld voor een verhuizing en of opslag voor mijn spullen (inboedel )dus. De inhoud van mijn huis zal ik dus ook allemaal kwijt raken de gemeente zal deze in een container en of vuilnis wagen gooien. Kort gezegd ik heb straks helemaal niks meer!!! En dat voor een zakje wiet bladeren voor medicinaal gebruik. Gemeente en woongoed moet zich diep schamen!!! 300 gram voor thee en eigen gebruik, iemand met progressieve MS op straat zetten is onmenselijk en mens onteerend, zeker als de verdenking handelen in harddrugs is, wat aantoonbaar onzin was, je bent als voorbeeld aan de schandpaal genageld en bij verstek veroordeeld, schuldig, zonder veroordeling.”

Oproep om cannabispatient Jean-Paul (en anderen) te steunen

Dit bizarre onrecht lokt heel veel boze reacties uit onder de mensen en een aantal bekenden van Jean-Paul organiseert vrijdag dan ook een protestdemonstratie bij zijn huis. Via RollingStoned doen zij ook eenberoep op jou om je stem te laten horen tegen een overheid die zo met zieke mensen omgaat.

Op de Facebook-pagina ‘Stop Uithuiszetting Medicinale Cannabis Patiënten‘ wordt cannabisminnend Nederland opgeroepen om vrijdag haar stem te laten horen. “Waar zijn we in Nederland mee bezig? Dit Nederland moet een democratisch land voorstellen?” schrijven de initiatiefnemers. “Vrijdag is het Jean-Paul. Wie de dag erna? En daarna?”

Begrijpelijkerwijs wil elk weldenkend mens voorkomen dat iemand dakloos wordt omdat hij wat wiet in huis heeft, zeker als die persoon dat met medeweten van artsen gebruikt en er van grootschalige handel geen sprake is. “Jean-Paul en alle andere medicinale cannabis patiënten hebben onze steun nodig. Het mag eenvoudig niet zo zijn dat een ziek iemand op straat gezet wordt en al helemaal niet op grond van valse bewijsvoering!”

Kom vrijdagochtend naar Middelburg!

RollingStoned steunt deze demonstratie natuurlijk van ganser harte en sluit zich aan bij de initiatiefnemers die oproepen om het ‘Facebook-event’ zoveel mogelijk te delen. Wat niet op die pagina staat, is de plek in Middelburg waar je vrijdagochtend om 10 uur van je kan laten horen, het huis dat Jean-Paul dus kwijtraakt: Granaat 64. En dan het liefst aan de achterkant van de woning verzamelen – adres: Onyxplaats 64 – want aan de voorkant is het nogal een krap straatje…

(Rollingstoned.nl)