Joël heeft de helft minder epileptische aanvallen door cannabisolie

Minder epileptische aanvallen door cannabisolie

Duizenden patiënten kunnen baat hebben bij cannabisolie. Voor het eerst wordt deze olie nu in een apotheek in Den Haag gemaakt van cannabis van betrouwbare afkomst. De belangstelling is enorm. Minder epileptische aanvallen door cannabisolie

De cannabisolie is al meer dan 1500 keer voorgeschreven en wordt gegeven bij ziektes zoals kanker, Parkinson, migraine en epileptische aanvallen.

Groter bewustzijn

Joël werd op jonge leeftijd gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van epilepsie. Door de epileptische aanvallen zijn de hersenen van Joël zo erg beschadigd dat hij niet meer kan praten.

Sinds kort gaat het beter met hem door de cannabisolie. Zijn vader zegt: “De aanvallen zijn ongeveer gehalveerd.” Zijn moeder ziet een ‘groter bewustzijn beschikbaar komen’.

Geen pesticiden

De olie die Joël gebruikt wordt gemaakt bij de Transvaal Apotheek. De cannabis is afkomstig uit de enige legale medicinale kwekerij van Nederland. Zodoende weet men zeker dat er geen pesticiden, schimmels en oplosmiddelen in achterblijven.

Om verzekeraars en artsen mee te krijgen moet er volgens de apotheek meer wetenschappelijk onderzoek worden gedaan. De Transvaal Apotheek gaat de opgedane kennis nu delen met andere apotheken die interesse hebben getoond.

[RTL Nieuws]